Ar būtina vaikams turėti savo kiemą?

Neabejotinai verčiausi jūsų dėmesio greitų paskolų pasiūlymai šiai dienai:

Sodo technikaTik pažvelkite, kaip smagiai kažkam rankose rūksta https://parkutechnika.lt/elektrines-zoliapjoves elektrinės žoliapjoves. Kaimo vaikai, užaugę tokiomis sąlygomis, visuomet nori kuo dažniau kažką vėliau ir patys turėti, pajusti tą laisvę. Jiems ir žolės pjovimas ar kiti sodo darbai mieli. Tačiau yra tam tikras susiskaldymas tarp tėvų, galvojant, kas iš tikro vaikams yra gerai, ir ar jie turėtų turėti tą kažkokį savo sklypą, o gal pakaktų tiesiog augti daugiabutyje.

Miesto vaikai, išaugę "ant asfalto", stygiaus nejaučia

Verta pastebėti, kad akumuliatorinės žoliapjovės ar kažkokie sodo darbai nedomina tų, kurie išaugo mieste. Jie miestą vadina "miesto džiunglėmis", neslėpdami to, kad taip vadina ne kažkokius miesto augalus, o mieste esančius pastatus. Miesto vaikai taip pat turi prisiminimų, kuriuose būtų gamtos vaizdų: gal jie su draugais eidavo prie upės, gal po miesto miškelį ar parką lakstydavo, o ir žolė prie daugiabučio visgi būdavo žalia. Žinoma, kai nuosavo kiemo išvis nėra, ne taip ir patogu tėvams: jiems tenka su mažais vaikais nuolat patiems eiti į tuos bendrus kiemus ir žiūrėti, kaip vaikai žaidžia. Užuot veikus kažką kito.

Labiausiai kiemo nori nuosavame name augę tėvai

Pastebima, kad dėl žalios vejos nuosavo lopinėlio daugiausiai fantazijų turi tie tėveliai, kurie patys yra augę aplinkoje, kur visgi tas žalios pievelės lopinėlis būdavo. Jiems atrodo, kad vaikai kitaip augti ir negali, tik turėdami savo kiemą ir galėdami jame laisvai būti be tėvų: ten pat statyti smėlio pilis, ten pat konstruoti kažką ir įdomaus daryti. Jiems atrodo, siaubinga augti vaikui, neturinčiam to savo kiemo lopinėlio. O gal juos labiau gąsdina mintis, kad vaikai nuolat bus apsupti draugų, žmonių, dėl kurių tėvai nėra tikri, kurių tėvai nepažįsta.

Ką vaikai veikia savame kieme?

O jeigu pastebėtume, ką išties vaikai veikia savame kieme? Dažniausiai rajonuose augantys vaikai greitai susiranda draugų. Jie susipažįsta su įvairiais kitais vaikais ir kartu su jais tampa viena gauja. Jie mokosi vieni iš kitų, jie žaidžia žaidimus. Nuosavą namą ir kiemą turintys vaikai būna ir šiek tiek mažiau socializuoti, tačiau jie patiria savotišką daugiabučių romantiką. Tad iš tiesų gal ir nėra tokio skirtumu, kur vaikai auga, jeigu tai pirma yra saugi aplinka. Tėvams kartais reikia mažiau bijoti ir tiesiog prisiminti, kad vaikams bet kuri gimtinė bus miela ir reikš tikrą tėviškę.

1375
Ačiū!
Klaida!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *