Restoranas Vilniaus centre – naujausias mano atradimas

Neabejotinai verčiausi jūsų dėmesio greitų paskolų pasiūlymai šiai dienai:

Restoranas VingriaiNors dažniausiai renkuosi tokius restoranus, kuriuose yra tekę lankytis anksčiau, tačiau kartais neatsispiriu pagundai išbandyti ką nors naujo. Taigi, visai neseniai mano naujausiu atradimu tapo restoranas Vingriai, kuris sužavėjo elegantišku paprastumu ir nuostabiu maistu. Per pastarąsias dvi savaites šiame restorane lankiausi tris kartus: su kolegomis pietų metu, su bičiuliais savaitgalį, ir lietingą sekmadienį, kuomet su vyru nusprendėme negaminti maisto namuose. Visus šiuos kartus tikrai nenusivyliau savo pasirinkimu: pakeri ir restorano atmosfera ir nuostabaus skonio maistas, kuris dar labiau žadina apetitą.

Pirmą kartą čia užsukau dienos pietų metu. Su kolegomis dažniausiai pietaujame netoliese esančiuose restoranuose, tačiau šio restorano taip ir neaplankėme. Nusprendėme ištaisyti šią klaidą, ir nusivilti tikrai neteko. Restorane lankėmės ketvirtadienį, kada dienos pietums buvo siūloma paragauti žirnių arba agurkų sriubos, žuvies maltinių arba troškintų kalakuto širdelių. Nusprendžiau paragauti agurkų sriubos ir žuvies maltinių – skonis buvo tikrai puikus, o dienos pietų kaina buvo tikrai palanki. Patiko tai, kad dienos pietų nereikėjo ilgai laukti, ir restorane neužtrukome ilgiau nei valandą, kiek paprastai trunka pietų pertrauką. Kiekvieną dieną čia yra siūlomi vis kitokie dienos pietūs, tad visada galima pasidomėti iš anksto, kas yra siūloma. Manau, kad šiame restorane pietų pertraukos metu dar tikrai apsilankysim – restoranas įsikūręs gana netoli darbovietės, todėl čia apsilankyti tikrai patogu.

Kitą dieną susitariau susitikti su bičiuliais, ir negalėjome apsispręsti, kokį restoraną vertėtų pasirinkti. Pamaniau, kad neprašausime, jei apsilankysime restorane Vingriai – jauki atmosfera ir skanus maistas bičiuliams turėtų patikti. Nusivilti tikrai neteko. Apsidrausdama iš anksto rezervavau staliuką penkiems žmonėms, ir į restoraną atvykome pasirinktu laiku. Besirinkdami pagrindinius patiekalus pirmiausia užsisakėme midijų balto vyno padaže ir užsisakėme po taurę vyno. Valgiaraštyje visi siūlomi patiekalai atrodė tikrai viliojančiai, tad nebuvo paprasta išsirinkti tinkamiausius patiekalus. Kiek padvejojusi užsisakiau keptą viščiuko puselę vyno padaže, o draugai pasirinko lašišos kepsnį, firminį restorano maltinį, kiaulienos sprandinę ir kiaulienos šonkauliukus. Mus pradžiugino tai, kaip estetiškai patiekiamas maistas, ir, žinoma, patiekalų skonis. Sočiai pavalgę dar užsisakėme po taurę vyno ir užbaigėme vakarą desertu – rankų darbo šokoladiniais triufeliais. Desertas mus tiesiog pakerėjo – nieko panašaus nėra tekę ragauti anksčiau, ir visiems restorano lankytojams tikrai rekomenduočiau paragauti būtent šio deserto.

Po savaitės šiame restorane apsilankėme ir su vyru. Kadangi šventėme vestuvių metines, pamaniau, kad reikėtų išsirinkti tikrai ypatingą restoraną. Kadangi restorane Vingriai jau buvau apsilankiusi porą kartų, ir žinojau, ko čia galima tikėtis, ilgai nesvarsčiusi nusprendžiau pasirinkti šią vietą. Mano vyrui tai buvo staigmena – jam šiame restorane nėra tekę pabuvoti. Džiaugiuosi, kad nusprendžiau rinktis būtent šį restoraną – čia galima rasti iš tiesų ypatingų patiekalų, kurių skonis tikrai nenuvils.

Rezervavau staliuką sekmadienio popietei, ir kiek pasivaikščioję po Vilniaus centrą, užsukome į šį restoraną. Mus pasitikusi padavėja palydėjo prie rezervuoto staliuko ir pasiūlė išsirinkti valgių ir gėrimų. Nusprendėme paragauti siūlomo karšto užkandžio – midijų, užkeptų su Džiugo sūriu. Nors patiekalas skamba gana neįprastai, tačiau skonis buvo tikrai puikus. Užkandžiaudami ir gurkšnodami pasirinktą vyną išsirinkome pagrindinius patiekalus. Šį kartą nusprendžiau paragauti garuose kepto oto su špinatų padažu, o vyras pasirinko veršienos nugarinės kepsnį. Šie patiekalai puikiai derėjo su pasirinktu vynu, ir skonis buvo iš tiesų puikus. Besimėgaudami puikiu maistu ir gėrimais nė nepajutome, kaip greitai prabėgo laikas, ir dar norėdami šiek tiek pasimėgauti laiku, leidžiamu dviese, užsisakėme desertą. Šį kartą mano pasirinkimu tapo ledai su trintomis braškėmis, o vyras nusprendė paragauti rankų darbo triufelių. Skaniai pavalgę susimokėjome pateiktą sąskaitą, ir nusprendėme dar kiek pasivaikščioti po prieblandos apgaubtą Vilnių.

Restoranas Vingriai jau tapo vienu mėgstamiausiu restoranu – jis puikiai tiks tuomet, kada norėsite jaukiai praleisti laiką su bičiuliais ar tiesiog pasimėgauti mylimo žmogaus draugija. Neteks nusivilti ir tiems, kurie nori papietauti – siūlomi verslo pietūs iš tiesų verti dėmesio. Į šį restoraną planuoju užsukti dar ne vieną kartą, ir tikiu, kad ir kiti siūlomi patiekalai gali palikti tikrai puikų įspūdį. Platesnė informacija apie šį restoraną: http://gettable.lt/restaurants/vingriai/285/

1028
Ačiū!
Klaida!

Raktažodžiai: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *